Loupoigne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Loupoigne? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je handige tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Loupoigne!

zonnepanelen installateur 1471
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGenappe
Postcode14710
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€165,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Loupoigne mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Genappe. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Genappe kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Loupoigne
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4410), dan pak je al snel €547. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Loupoigne schommelen tussen de €5200 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert ongeveer 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie of NLE staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Loupoigne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3625 – €4250€430
2285013€5000 – €5650€625
3343016€6075 – €6125€750
4410018€6325 – €6825€880
5431019€6900 – €7300€960
6507021€7450 – €8075€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Loupoigne bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loupoigne is 3470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Loupoigne?

Puur voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-loupoigne

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Loupoigne vergelijken? D.m.v. het advies hieronder zoek je zonder problemen een betrouwbare specialist in de regio. Diverse adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Loupoigne.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar let ook op certificering (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Loupoigne op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Loupoigne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Loupoigne een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!