Glabais

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Glabais? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van deze pagina ontdek jij handige details over zonnepanelen kopen in Glabais!

zonnepanelen installateur 1473
 • Lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGenappe
Postcode14730
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€165,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Glabais februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Genappe. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Genappe zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Glabais
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4430), dan is het voordeel al snel €549. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Glabais variëren tussen de €4400 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op plusminus 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €690,00 (kosten februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Glabais is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3525 – €4425€410
2294012€5150 – €5600€600
3353016€6000 – €6200€725
4418018€6400 – €6625€950
5442019€7025 – €7275€970
6481023€7600 – €7850€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Glabais tref je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Glabais bedraagt 3480 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Glabais?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-glabais

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Glabais vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb jij vandaag nog een erkende installateur in jouw eigen buurt. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Glabais.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Glabais op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Glabais
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Glabais een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!