Dikkelvenne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Dikkelvenne? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van onze website ontdek je actuele info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Dikkelvenne!

zonnepanelen installateur 9890
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verantwoorde investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode98900
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik kWh3565,43802843799 kWh
Gemiddelde energierekening€170,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Dikkelvenne juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Gavere. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Gavere zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Dikkelvenne
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4990), dan is het belastingvoordeel al gauw €619. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Dikkelvenne liggen tussen de €4100 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €767,50 (prijspeil juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Dikkelvenne bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3675 – €4325€430
2296012€5275 – €5800€675
3349015€5975 – €6050€825
4413018€6300 – €6725€880
5464020€6975 – €7275€980
6491023€7650 – €8150€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Dikkelvenne check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dikkelvenne bedraagt 3565,43802843799 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Dikkelvenne?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dikkelvenne

Systemen met subsidie:


Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Dikkelvenne vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kies jij vandaag nog een uitstekende expert in jouw streek. Sommige monteurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan goedzonnepanelen advies in Dikkelvenne.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dikkelvenne op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Dikkelvenne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Dikkelvenne een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!