Lotenhulle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lotenhulle? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met deze website bekijk je handige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Lotenhulle!

zonnepanelen installateur 9880
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode98800
Gasverbruik21.720 kWh
Stroomverbruik kWh3563,8759353461 kWh
Gemiddelde energierekening€170,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lotenhulle juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Aalter. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Aalter zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Lotenhulle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4940), dan is jouw winst al gauw €612. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lotenhulle liggen tussen de €5000 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa plusminus 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €755,00 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Lotenhulle kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3500 – €4475€430
2274011€5150 – €5850€625
3331015€5950 – €6125€725
4411016€6525 – €6700€910
5463020€6925 – €7175€970
6486021€7625 – €7875€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Lotenhulle ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lotenhulle is 3563,8759353461 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Lotenhulle?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lotenhulle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Lotenhulle vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt kies jij zonder problemen een professionele vakspecialist in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Lotenhulle.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lotenhulle op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Lotenhulle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lotenhulle een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!