Olsene

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Olsene? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze website check jij toepasbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Olsene!

zonnepanelen installateur 9870
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZulte
Postcode98700
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik kWh3563,56351672772 kWh
Gemiddelde energierekening€170,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Olsene april 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je de spelregels in de gemeente Zulte. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Zulte zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Olsene
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4930), dan loopt het voordeel al gauw op tot €611. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Olsene liggen tussen de €4400 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op pakweg 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €752,50 (prijs april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Olsene kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117906€3625 – €4300€430
2271012€5100 – €5650€525
3340015€5975 – €6175€850
4415017€6450 – €6825€930
5470020€6950 – €7225€1020
6481021€7475 – €8075€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Olsene bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Olsene is 3563,56351672772 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Olsene?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-olsene

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Olsene vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan heb jij vandaag nog een erkende specialist in de buurt. Een aantal specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Olsene.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Olsene op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Olsene
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Olsene een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!