Magnée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Magnée? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij waardevolle toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Magnée!

zonnepanelen installateur 4623
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Los van de energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteFléron
Postcode46230
Gasverbruik23.380 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€173,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Magnée april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Fléron. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Fléron zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Magnée
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4850), dan loopt het voordeel al gauw op tot €601. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Magnée variëren tussen de €4700 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €757,50 (prijs april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Magnée is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118706€3400 – €4500€380
2290012€5200 – €5600€525
3353015€6025 – €6275€850
4413016€6400 – €6600€880
5431020€7050 – €7300€990
6494023€7475 – €7900€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Magnée tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Magnée is 3390 kWh. Dit staat voor circa 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Magnée?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-magnee

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Magnée vergelijken? Dankzij het advies hieronder vind je moeiteloos een professionele monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Magnée.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Magnée op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Magnée
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Magnée een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!