Kaggevinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Kaggevinne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze website bekijk je toepasbare tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Kaggevinne!

zonnepanelen installateur 3293
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode32930
Gasverbruik22.200 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€171,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kaggevinne mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Diest. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Diest kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Kaggevinne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4920), dan pak je al snel €610. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kaggevinne liggen tussen de €5200 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €692,50 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Kaggevinne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3400 – €4275€420
2276012€5075 – €5650€650
3328014€6075 – €6275€725
4407017€6325 – €6650€930
5450020€7050 – €7275€1020
6488023€7575 – €8100€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Kaggevinne check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kaggevinne is 3500 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kaggevinne?

Puur voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kaggevinne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Kaggevinne vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips tref je vandaag nog een erkende monteur in de buurt. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Kaggevinne.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kaggevinne op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Kaggevinne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kaggevinne een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!