Deurne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Deurne? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. D.m.v. zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Wegens de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze tool lees je handige tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Deurne!

zonnepanelen installateur 3290
 • Lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode32900
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€170,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Deurne mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Diest. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Diest bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Deurne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4890), dan profiteer je al van een korting van zo’n €606. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim vele tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Deurne komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert circa 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €685,00 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Deurne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3700 – €4325€380
2280012€5025 – €5700€675
3353016€5975 – €6050€825
4408017€6375 – €6825€940
5440019€7050 – €7175€980
6511021€7425 – €7900€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Deurne vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deurne is 3485 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Deurne?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-deurne

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Deurne vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in je woonplaats. Verschillende installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de aard van de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Deurne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Deurne op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Deurne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Deurne een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!