Kemexhe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Kemexhe? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van deze website check je actuele toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Kemexhe!

zonnepanelen installateur 4367
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuik
GemeenteCrisnée
Postcode43670
Gasverbruik22.560 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€174,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kemexhe juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Crisnée. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Crisnée zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Kemexhe
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4780), dan is het belastingvoordeel al gauw €593. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kemexhe variëren tussen de €5200 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 3030 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €757,50 (prijs juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Kemexhe is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3550 – €4325€440
2273012€5100 – €5850€550
3358016€5950 – €6250€850
4381017€6425 – €6750€890
5458019€6975 – €7125€1010
6512021€7575 – €7875€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Kemexhe achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kemexhe is 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kemexhe?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kemexhe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Kemexhe vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek jij in korte tijd een uitstekende installateur in jouw streek. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer duidelijk het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kemexhe.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kemexhe op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Kemexhe
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kemexhe aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!