Robechies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Robechies? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels onze website lees je actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Robechies!

zonnepanelen installateur 6460
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64600
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€162,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Robechies juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Chimay. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Chimay kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Robechies
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4510), dan profiteer je al van een korting van zo’n €559. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Robechies schommelen tussen de €5100 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in om en nabij 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €755,00 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Robechies bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3400 – €4425€400
2292012€5025 – €5600€625
3355014€6025 – €6250€775
4380016€6325 – €6600€880
5449020€6925 – €7175€970
6482021€7400 – €7925€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Robechies lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Robechies bedraagt 3445 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Robechies?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-robechies

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Robechies vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vergelijk je zonder problemen een uitmuntende expert in je postcodegebied. Veel adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Robechies.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Robechies op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Robechies
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Robechies een bijdrage – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!