L’Escaillère

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in L’Escaillère? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze website lees jij bruikbare tips die helpen bij zonnepanelen kopen in L’Escaillère!

zonnepanelen installateur 6464
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64640
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€163,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in L’Escaillère februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Chimay. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Chimay zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis L’Escaillère
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4610), dan profiteer je al van een korting van zo’n €571. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in L’Escaillère schommelen tussen de €5000 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €677,50 (kosten februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in L’Escaillère kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3600 – €4375€430
2277013€5250 – €5700€650
3320015€5925 – €6075€775
4397017€6500 – €6650€930
5432020€6950 – €7125€960
6482023€7625 – €8175€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck L’Escaillère vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in L’Escaillère is 3495 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Veel huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in L’Escaillère?

Voor zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-l-escaillere

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in L’Escaillère vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vind jij moeiteloos een professionele specialist in jouw streek. Tal van monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het type huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in L’Escaillère.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in L’Escaillère op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief L’Escaillère
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in L’Escaillère een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!