Vaulx-Lez-Chimay

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Vaulx-Lez-Chimay? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Vanwege dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door deze website tref jij handige aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Vaulx-Lez-Chimay!

zonnepanelen installateur 6462
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64620
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€162,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vaulx-Lez-Chimay juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Chimay. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Chimay zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Vaulx-Lez-Chimay
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen extra voordelig een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4560), dan pak je al snel €565. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Vaulx-Lez-Chimay schommelen tussen de €4300 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €767,50 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Vaulx-Lez-Chimay kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3700 – €4300€380
2289013€5175 – €5875€550
3338014€6025 – €6250€850
4397017€6400 – €6600€940
5450019€7075 – €7250€1020
6504021€7525 – €7875€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Vaulx-Lez-Chimay bekijk je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vaulx-Lez-Chimay bedraagt 3470 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 panelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Vaulx-Lez-Chimay?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vaulx-lez-chimay

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Vaulx-Lez-Chimay vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt tref jij moeiteloos een deskundige installateur in je woonplaats. De meeste aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Vaulx-Lez-Chimay.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vaulx-Lez-Chimay op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Vaulx-Lez-Chimay
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Vaulx-Lez-Chimay een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!