Virelles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Virelles? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze website ontdek jij actuele tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Virelles!

zonnepanelen installateur 6461
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64610
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€162,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Virelles maart 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Chimay. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Chimay zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Virelles
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4550), dan is het belastingvoordeel al gauw €564. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Virelles variëren tussen de €4400 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €765,00 (tarief maart 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Virelles bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3400 – €4500€380
2299012€5100 – €5800€525
3324015€5900 – €6250€725
4397017€6375 – €6800€930
5464020€7050 – €7125€1000
6495021€7525 – €8150€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Virelles check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Virelles is 3465 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Virelles?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-virelles

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Virelles vergelijken? Met het onderstaande stappenplan heb jij in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in de regio. Sommige specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Virelles.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Virelles op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Virelles
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Virelles een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!