Baileux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Baileux? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek jij samengestelde adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Baileux!

zonnepanelen installateur 6464
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64640
Gasverbruik20.360 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€163,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Baileux maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Chimay. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Chimay bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Baileux
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4580), dan pak je al snel €568. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Baileux variëren tussen de €5300 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert om en nabij 3090 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €772,50 (tarief maart 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Baileux bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3700 – €4425€410
2278013€5050 – €5750€500
3354015€5950 – €6150€825
4386016€6325 – €6850€910
5436019€7075 – €7225€960
6487023€7475 – €8175€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Baileux check je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baileux bedraagt 3480 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Baileux?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baileux

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Baileux vergelijken? Dankzij onderstaande tips tref jij in een zeer korte periode een uitmuntende vakspecialist in jouw eigen buurt. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het soort woning. Het type dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Baileux.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Baileux op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Baileux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Baileux een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!