Villers-La-Tour

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Villers-La-Tour? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Gezien gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be ontdek je handige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Villers-La-Tour!

zonnepanelen installateur 6460
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64600
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€162,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Villers-La-Tour maart 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Chimay. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Chimay zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Villers-La-Tour
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4540), dan is het voordeel al snel €563. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Villers-La-Tour zitten vaak tussen de €4300 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in om en nabij 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent of NLE betaal je daarvoor zo’n €762,50 (prijs maart 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Villers-La-Tour bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3625 – €4450€410
2272012€5300 – €5675€675
3326016€6075 – €6025€800
4406018€6550 – €6650€920
5441019€6900 – €7175€1000
6515021€7700 – €8175€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Villers-La-Tour check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-La-Tour bedraagt 3460 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Villers-La-Tour?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-la-tour

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Villers-La-Tour vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vergelijk jij moeiteloos een uitmuntende aanbieder in jouw eigen buurt. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de karakteristieken van de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Villers-La-Tour.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Villers-La-Tour op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Villers-La-Tour
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-La-Tour een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!