Lompret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lompret? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via zonnepanelenvoordeel.be tref je toepasbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lompret!

zonnepanelen installateur 6463
 • Direct lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64630
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€162,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lompret juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Chimay. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Chimay is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Lompret
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4570), dan bedraagt het voordeel al snel €567. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lompret komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €770,00 (kosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Lompret bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3650 – €4400€400
2306013€5300 – €5675€575
3348014€6025 – €6225€875
4404017€6300 – €6850€950
5456019€7100 – €7225€1030
6481022€7675 – €8075€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Lompret bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lompret bedraagt 3475 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lompret?

Voor het leggen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lompret

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lompret vergelijken? Met het advies hieronder tref je zonder problemen een professionele expert in de buurt. Tal van adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf duidelijk het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Lompret.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Lompret op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Lompret
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lompret een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!