Bailièvre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Bailièvre? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je uitgebreide tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bailièvre!

zonnepanelen installateur 6460
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode64600
Gasverbruik20.280 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€161,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Bailièvre maart 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Chimay. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Chimay zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bailièvre
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4500), dan is het belastingvoordeel al gauw €558. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bailièvre schommelen tussen de €5300 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa ongeveer 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Nuon betaal je hiervoor wel €752,50 (tarief maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bailièvre kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3550 – €4375€410
2309013€5225 – €5850€575
3343016€5925 – €6275€750
4383016€6475 – €6725€910
5451019€7100 – €7150€990
6498022€7525 – €7850€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Bailièvre ontdek jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bailièvre bedraagt 3440 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Bailièvre?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bailievre

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Bailièvre vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je snel en eenvoudig een erkende vakspecialist in jouw streek. Verscheidene monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Bailièvre.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bailièvre op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Bailièvre
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bailièvre een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!