Dion-Valmont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Dion-Valmont? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be bekijk je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Dion-Valmont!

zonnepanelen installateur 1325
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChaumont-Gistoux
Postcode13250
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€161,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Dion-Valmont mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Chaumont-Gistoux. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Chaumont-Gistoux zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Dion-Valmont
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4460), dan loopt het voordeel al gauw op tot €553. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Dion-Valmont schommelen tussen de €5400 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie betaal je hiervoor wel €712,50 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Dion-Valmont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119908€3450 – €4400€390
2274011€5075 – €5850€600
3344014€6000 – €6050€725
4388017€6350 – €6750€900
5452019€6925 – €7200€1030
6481023€7475 – €8050€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Dion-Valmont achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dion-Valmont is 3420 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Dion-Valmont?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dion-valmont

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Dion-Valmont vergelijken? Geholpen door onderstaande tips vind jij snel en eenvoudig een deskundige leverancier in je woonplaats. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Dion-Valmont.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dion-Valmont op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Dion-Valmont
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Dion-Valmont een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!