Bonlez

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Bonlez? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Gezien de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker lees jij omvangrijke tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bonlez!

zonnepanelen installateur 1325
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChaumont-Gistoux
Postcode13250
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€160,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bonlez mei 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Chaumont-Gistoux. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Chaumont-Gistoux zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bonlez
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4440), dan is jouw winst al gauw €550. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bonlez komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €707,50 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Bonlez is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3575 – €4350€390
2278013€5175 – €5625€650
3333014€5950 – €6175€750
4420016€6300 – €6625€910
5436019€6925 – €7225€1000
6490023€7700 – €8000€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bonlez zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bonlez is 3410 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Bonlez?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bonlez

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bonlez vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vind je in korte tijd een uitstekende vakman in je postcodegebied. Tal van aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Bonlez.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bonlez op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Bonlez
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bonlez een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!