Sint-Lambrechts-Woluwe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Sint-Lambrechts-Woluwe? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze website doorzoek je omvangrijke details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint-Lambrechts-Woluwe!

zonnepanelen installateur 1200
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieBrussel
GemeenteSint-Lambrechts-Woluwe
Postcode12000
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€163,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Lambrechts-Woluwe juni 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sint-Lambrechts-Woluwe
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4710), dan pak je al snel €584. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Lambrechts-Woluwe liggen tussen de €4600 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €702,50 (tarieven juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Sint-Lambrechts-Woluwe kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3500 – €4300€430
2306012€5150 – €5775€625
3347014€5925 – €6025€700
4393016€6375 – €6800€940
5444019€6975 – €7200€980
6486023€7700 – €8150€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Sint-Lambrechts-Woluwe achterhaal je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Lambrechts-Woluwe is 3320 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Sint-Lambrechts-Woluwe?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-lambrechts-woluwe

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sint-Lambrechts-Woluwe vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vergelijk jij vandaag nog een professionele vakman in jouw streek. Diverse bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type woning. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Sint-Lambrechts-Woluwe.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Lambrechts-Woluwe op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Sint-Lambrechts-Woluwe
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Lambrechts-Woluwe een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!