Corroy-Le-Grand

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Corroy-Le-Grand? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Via de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je actuele details over zonnepanelen kopen in Corroy-Le-Grand!

zonnepanelen installateur 1325
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Lange levensduur.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChaumont-Gistoux
Postcode13250
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€161,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Corroy-Le-Grand mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Chaumont-Gistoux. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Chaumont-Gistoux zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Corroy-Le-Grand
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4450), dan is het belastingvoordeel al gauw €552. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Corroy-Le-Grand schommelen tussen de €5200 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €710,00 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Corroy-Le-Grand kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3550 – €4300€400
2308012€5225 – €5600€625
3334016€5925 – €6250€700
4400018€6400 – €6700€910
5439019€7050 – €7200€990
6518023€7550 – €8175€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Corroy-Le-Grand ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Corroy-Le-Grand is 3415 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Corroy-Le-Grand?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-corroy-le-grand

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Corroy-Le-Grand vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vind jij vandaag nog een uitmuntende specialist in de buurt. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Corroy-Le-Grand.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Corroy-Le-Grand op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Corroy-Le-Grand
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Corroy-Le-Grand een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!