Chênée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Chênée? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze vergelijker tref jij uitgebreide adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Chênée!

zonnepanelen installateur 4032
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode40320
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€165,11

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Chênée juli 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Liège. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Liège kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Chênée
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4480), dan is het belastingvoordeel al gauw €555. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Chênée liggen tussen om en nabij de €4800 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Nuon betaal je hiervoor wel €700,00 (tarief juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Chênée bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3425 – €4275€390
2307011€5175 – €5900€525
3355015€5925 – €6150€800
4417016€6400 – €6725€930
5454019€7025 – €7150€970
6485023€7425 – €7925€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Chênée lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chênée is 3355 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Chênée?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chenee

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Chênée vergelijken? Door middel van onze stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een betrouwbare expert in de regio. Tal van monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Chênée.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Chênée op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Chênée
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Chênée een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!