Angleur

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Angleur? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Middels krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze tool bekijk jij uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Angleur!

zonnepanelen installateur 4031
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode40310
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€164,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Angleur juni 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Liège. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Liège is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Angleur
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4470), dan bedraagt het voordeel al snel €554. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Angleur variëren tussen de €5100 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €697,50 (kosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Angleur kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3500 – €4450€420
2298011€5250 – €5600€600
3340014€6025 – €6125€800
4410018€6400 – €6800€880
5450020€7050 – €7200€1000
6480021€7400 – €7925€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Angleur zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Angleur is 3350 kWh. Dit staat voor rond de 12 panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Angleur?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-angleur

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Angleur vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kies jij in een zeer korte periode een goede vakspecialist in de regio. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het type huis. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Angleur.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Angleur op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Angleur
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Angleur een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!