Grivegnée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Grivegnée? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je omvangrijke informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Grivegnée!

zonnepanelen installateur 4030
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode40300
Gasverbruik21.490 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€164,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Grivegnée april 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Liège. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Liège zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Grivegnée
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4460), dan bedraagt het voordeel al snel €553. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Grivegnée komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en Oxxio betaal je al snel €695,00 (tarieven april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Grivegnée kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3700 – €4425€380
2295011€5250 – €5700€600
3349016€5900 – €6175€875
4393017€6375 – €6825€920
5450019€7025 – €7250€1010
6518023€7550 – €7825€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Grivegnée ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grivegnée is 3345 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Grivegnée?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grivegnee

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Grivegnée vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan kies je in korte tijd een uitstekende specialist in jouw eigen buurt. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de kosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Grivegnée.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grivegnée op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Grivegnée
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Grivegnée een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!