Embourg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Embourg? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via deze website ontdek je omvangrijke adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Embourg!

zonnepanelen installateur 4053
 • Lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteChaudfontaine
Postcode40530
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€166,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Embourg juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Chaudfontaine. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Chaudfontaine zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Embourg
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4540), dan is het voordeel al snel €563. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Embourg liggen tussen de €4300 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €715,00 (tarieven juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Embourg bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3525 – €4200€380
2287012€5275 – €5775€550
3357014€6000 – €6250€850
4415018€6475 – €6650€880
5441020€6900 – €7275€1010
6502023€7400 – €7825€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Embourg bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Embourg bedraagt 3385 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 panelen van 290 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Embourg?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-embourg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Embourg vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten heb jij zonder problemen een deskundige leverancier in de buurt. Tal van monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Embourg.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Embourg op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Embourg
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Embourg een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!