Forchies-La-Marche

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Forchies-La-Marche? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je uitgebreide details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Forchies-La-Marche!

zonnepanelen installateur 6141
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFontaine-L’Evêque
Postcode61410
Gasverbruik23.890 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€179,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Forchies-La-Marche februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Fontaine-L’Evêque. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Fontaine-L’Evêque zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Forchies-La-Marche
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4860), dan pak je al snel €602. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Forchies-La-Marche schommelen tussen de €4400 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pakweg 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Vandebron betaal je al snel €757,50 (vergoeding februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Forchies-La-Marche is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3550 – €4275€400
2275011€5150 – €5750€550
3358014€6100 – €6275€850
4385017€6475 – €6650€950
5439019€6925 – €7125€1000
6504022€7625 – €7950€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Forchies-La-Marche ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Forchies-La-Marche bedraagt 3545 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Forchies-La-Marche?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-forchies-la-marche

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Forchies-La-Marche vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een betrouwbare specialist in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Forchies-La-Marche.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Forchies-La-Marche op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Forchies-La-Marche
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Forchies-La-Marche een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!