Cortil-Noirmont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Cortil-Noirmont? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze website vind je accurate gegevens over zonnepanelen kopen in Cortil-Noirmont!

zonnepanelen installateur 1450
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChastre
Postcode14500
Gasverbruik20.840 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€163,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Cortil-Noirmont mei 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Chastre. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Chastre kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Cortil-Noirmont
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4310), dan is het voordeel al snel €534. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Cortil-Noirmont zitten vaak tussen de €5300 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €762,50 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Cortil-Noirmont kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3700 – €4350€430
2296013€5150 – €5775€500
3350014€5925 – €6050€800
4382018€6350 – €6675€940
5467019€6975 – €7250€990
6506022€7525 – €7825€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Cortil-Noirmont achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cortil-Noirmont bedraagt 3420 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Cortil-Noirmont?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cortil-noirmont

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Cortil-Noirmont vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb jij in een zeer korte periode een goede monteur in je postcodegebied. Tal van aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets het type huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft dan erkend zonnepanelen advies in Cortil-Noirmont.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Cortil-Noirmont op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Cortil-Noirmont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Cortil-Noirmont een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!