Saint-Géry

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Saint-Géry? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Middels de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze tool bekijk je praktische adviezen over zonnepanelen kopen in Saint-Géry!

zonnepanelen installateur 1450
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChastre
Postcode14500
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€164,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Saint-Géry mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Chastre. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Chastre zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Saint-Géry
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4330), dan profiteer je al van een korting van zo’n €537. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Saint-Géry komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €767,50 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Saint-Géry kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3525 – €4375€410
2273013€5025 – €5850€600
3333014€5950 – €6250€800
4392017€6375 – €6825€930
5469020€7025 – €7225€970
6506022€7600 – €7950€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Saint-Géry achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Géry is 3430 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Saint-Géry?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-gery

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Saint-Géry vergelijken? Met het advies hieronder vergelijk je zonder problemen een betrouwbare monteur in de regio. Diverse aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer duidelijk de woning. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Saint-Géry.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten we hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Géry op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Saint-Géry
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Géry een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!