Gentinnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Gentinnes? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze pagina vind je actuele gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gentinnes!

zonnepanelen installateur 1450
 • Lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChastre
Postcode14500
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€163,94

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gentinnes mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Chastre. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Chastre zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Gentinnes
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4320), dan loopt het voordeel al gauw op tot €536. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gentinnes schommelen tussen de €4000 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €765,00 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Gentinnes kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119908€3425 – €4200€430
2293011€5300 – €5875€550
3331014€6075 – €6075€875
4385017€6450 – €6650€910
5448020€6900 – €7300€1030
6514021€7675 – €7850€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Gentinnes vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gentinnes bedraagt 3425 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Gentinnes?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gentinnes

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Gentinnes vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk je binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in de regio. Veel adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Gentinnes.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gentinnes op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Gentinnes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Gentinnes een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!