Chastre-Villeroux-Blanmont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Chastre-Villeroux-Blanmont? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze vergelijker doorzoek jij bruikbare gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Chastre-Villeroux-Blanmont!

zonnepanelen installateur 1450
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChastre
Postcode14500
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€163,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Chastre-Villeroux-Blanmont mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Chastre. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Chastre is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Chastre-Villeroux-Blanmont
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5050), dan is het voordeel al snel €626. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Chastre-Villeroux-Blanmont liggen tussen om en nabij de €4300 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €760,00 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Chastre-Villeroux-Blanmont kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3550 – €4500€410
2271011€5150 – €5850€600
3324016€5975 – €6275€700
4394017€6300 – €6775€910
5443019€7050 – €7125€1020
6516021€7450 – €8000€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Chastre-Villeroux-Blanmont achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chastre-Villeroux-Blanmont is 3415 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Chastre-Villeroux-Blanmont?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chastre-villeroux-blanmont

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Chastre-Villeroux-Blanmont vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vind je vandaag nog een erkende leverancier in jouw streek. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Chastre-Villeroux-Blanmont.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Chastre-Villeroux-Blanmont op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Chastre-Villeroux-Blanmont
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Chastre-Villeroux-Blanmont verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!