Nivelles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Nivelles? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze website tref je handige adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nivelles!

zonnepanelen installateur 1400
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteNivelles
Postcode14000
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€165,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nivelles mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Nivelles. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Nivelles bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Nivelles
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4870), dan is jouw winst al gauw €604. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nivelles liggen tussen om en nabij de €5000 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op plusminus 2970 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €742,50 (tarief mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Nivelles kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3550 – €4500€410
2277012€5300 – €5850€625
3322014€6025 – €6225€750
4399017€6550 – €6650€920
5457020€6900 – €7175€1010
6497021€7500 – €7825€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Nivelles bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nivelles bedraagt 3400 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Nivelles?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nivelles

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nivelles vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten zoek jij snel en eenvoudig een erkende leverancier in de regio. Verschillende specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de aard van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo actueel zonnepanelen advies in Nivelles.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nivelles op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Nivelles
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nivelles een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente