Monceau-Sur-Sambre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Monceau-Sur-Sambre? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker tref jij praktische aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Monceau-Sur-Sambre!

zonnepanelen installateur 6031
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode60310
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€177,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Monceau-Sur-Sambre maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Charleroi. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Charleroi kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Monceau-Sur-Sambre
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4720), dan bedraagt het voordeel al snel €585. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Monceau-Sur-Sambre schommelen tussen de €4800 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €722,50 (tarieven maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Monceau-Sur-Sambre kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119306€3600 – €4500€440
2298011€5300 – €5775€625
3330016€5950 – €6225€800
4396018€6300 – €6800€940
5464020€6975 – €7200€970
6492023€7475 – €8025€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Monceau-Sur-Sambre bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Monceau-Sur-Sambre bedraagt 3475 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Monceau-Sur-Sambre?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-monceau-sur-sambre

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Monceau-Sur-Sambre vergelijken? Door onderstaande tips tref jij in korte tijd een goede vakspecialist in de buurt. Veel leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de aard van het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Monceau-Sur-Sambre.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Hierdoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Monceau-Sur-Sambre op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Monceau-Sur-Sambre
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Monceau-Sur-Sambre aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!