Marchienne-Au-Pont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Marchienne-Au-Pont? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker check jij bruikbare raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Marchienne-Au-Pont!

zonnepanelen installateur 6030
 • Direct lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode60300
Gasverbruik23.740 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€176,99

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Marchienne-Au-Pont juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Charleroi. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Charleroi is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Marchienne-Au-Pont
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4710), dan profiteer je al van een korting van zo’n €584. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Marchienne-Au-Pont variëren tussen de €4600 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €720,00 (vergoeding juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Marchienne-Au-Pont kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120008€3675 – €4475€440
2304012€5175 – €5750€575
3360015€5925 – €6125€750
4381016€6325 – €6725€880
5440019€7025 – €7225€1010
6482022€7650 – €8125€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Marchienne-Au-Pont tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marchienne-Au-Pont bedraagt 3470 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 panelen van 320 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Marchienne-Au-Pont?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-marchienne-au-pont

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Marchienne-Au-Pont vergelijken? Geholpen door het advies hieronder zoek jij binnen enkele minuten een uitstekende specialist in jouw streek. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft dan actueel zonnepanelen advies in Marchienne-Au-Pont.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Marchienne-Au-Pont op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Marchienne-Au-Pont
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Marchienne-Au-Pont een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!