Goutroux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Goutroux? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Geholpen door het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels deze website lees je uitgebreide info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Goutroux!

zonnepanelen installateur 6030
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode60300
Gasverbruik23.730 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€176,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Goutroux februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Charleroi. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Charleroi kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Goutroux
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4700), dan loopt het voordeel al gauw op tot €583. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Goutroux komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pakweg 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €717,50 (onkosten februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Goutroux bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3600 – €4400€380
2296011€5075 – €5625€550
3344016€5975 – €6200€800
4393018€6550 – €6825€910
5452019€6925 – €7200€980
6515022€7400 – €8025€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Goutroux bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goutroux bedraagt 3465 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Goutroux?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-goutroux

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Goutroux vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt kies je zonder problemen een professionele installateur in de regio. Veel monteurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Goutroux.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Goutroux op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Goutroux
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Goutroux een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!