Walhorn

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Walhorn? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze tool vind je toepasbare gegevens over zonnepanelen kopen in Walhorn!

zonnepanelen installateur 4711
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteLontzen
Postcode47110
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€178,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Walhorn juli 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Lontzen. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Lontzen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Walhorn
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4430), dan is jouw winst al gauw €549. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Walhorn liggen tussen om en nabij de €5000 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €737,50 (prijspeil juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Walhorn bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3600 – €4325€380
2296011€5300 – €5850€500
3341016€6100 – €6200€825
4402016€6450 – €6700€930
5460020€6925 – €7150€990
6497021€7625 – €8200€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Walhorn achterhaal je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Walhorn bedraagt 3555 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Walhorn?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-walhorn

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Walhorn vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb jij vandaag nog een uitstekende vakman in je postcodegebied. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Walhorn.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Walhorn op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Walhorn
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Walhorn aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!