Sint-Job-In-‘T-Goor

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sint-Job-In-‘T-Goor? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze website bekijk je actuele raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Sint-Job-In-‘T-Goor!

zonnepanelen installateur 2960
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieAntwerpen
GemeenteBrecht
Postcode29600
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€172,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sint-Job-In-‘T-Goor juni 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Brecht. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Brecht zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Sint-Job-In-‘T-Goor
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4830), dan loopt het voordeel al gauw op tot €599. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Job-In-‘T-Goor zitten vaak tussen de €4100 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op circa 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €737,50 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Sint-Job-In-‘T-Goor is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3650 – €4425€440
2293011€5150 – €5825€550
3332016€6050 – €6250€725
4395016€6300 – €6700€920
5432020€7100 – €7225€1030
6515023€7525 – €7825€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Sint-Job-In-‘T-Goor lees jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Job-In-‘T-Goor bedraagt 3305 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde investeerders bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Sint-Job-In-‘T-Goor?

Bij het installeren van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-job-in-t-goor

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sint-Job-In-‘T-Goor vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind jij moeiteloos een goede vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Sint-Job-In-‘T-Goor.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Job-In-‘T-Goor op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Sint-Job-In-‘T-Goor
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Job-In-‘T-Goor een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!