Brecht

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Brecht? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Op basis van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze website bekijk je veelzijdige details aangaande zonnepanelen kopen in Brecht!

zonnepanelen installateur 2960
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieAntwerpen
GemeenteBrecht
Postcode29600
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€174,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Brecht juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Brecht. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Brecht is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Brecht
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4800), dan pak je al snel €595. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim enkele honderdduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Brecht zitten vaak tussen de €4100 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €690,00 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Brecht bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3475 – €4425€390
2303011€5200 – €5850€625
3336014€6000 – €6275€750
4407018€6375 – €6700€920
5456019€7050 – €7225€980
6517023€7700 – €7850€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Brecht ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brecht bedraagt 3515 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Brecht?

Voor het leggen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-brecht

Interessante installaties:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Brecht vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vind jij snel en eenvoudig een erkende aanbieder in jouw streek. Sommige monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Brecht.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar certificering (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Brecht op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Brecht
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Brecht een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente