Weert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Weert? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Middels het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze pagina tref jij omvangrijke info over zonnepanelen kopen in Weert!

zonnepanelen installateur 2880
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieAntwerpen
GemeenteBornem
Postcode28800
Gasverbruik23.560 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€178,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Weert april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Bornem. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Bornem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Weert
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4780), dan pak je al snel €593. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Weert zitten vaak tussen de €4500 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €725,00 (vergoeding april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Weert is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3500 – €4300€390
2295011€5025 – €5750€600
3338016€6050 – €6200€800
4407016€6400 – €6850€930
5435020€7000 – €7150€1020
6512022€7450 – €7875€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Weert bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weert is 3580 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Weert?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-weert

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Weert vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een betrouwbare expert in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Weert.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Weert op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Weert
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Weert verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!