Sint-Lenaarts

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Sint-Lenaarts? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Via zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Sint-Lenaarts!

zonnepanelen installateur 2960
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieAntwerpen
GemeenteBrecht
Postcode29600
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€172,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Lenaarts juni 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Brecht. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Brecht kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Lenaarts
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4840), dan is het belastingvoordeel al gauw €600. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sint-Lenaarts liggen tussen de €5200 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2960 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €740,00 (prijspeil juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Sint-Lenaarts kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3475 – €4400€410
2290011€5050 – €5625€650
3359014€5975 – €6225€850
4390018€6425 – €6625€900
5441020€6925 – €7275€1010
6503023€7400 – €8125€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Sint-Lenaarts check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Lenaarts bedraagt 3310 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sint-Lenaarts?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-lenaarts

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Sint-Lenaarts vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vind jij vandaag nog een deskundige installateur in de buurt. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het soort huis. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Sint-Lenaarts.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Lenaarts op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Sint-Lenaarts
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Lenaarts een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!