Stabroek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Stabroek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. deze pagina lees jij uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Stabroek!

zonnepanelen installateur 2940
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieAntwerpen
GemeenteStabroek
Postcode29400
Gasverbruik22.810 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€173,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Stabroek mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Stabroek. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Stabroek bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Stabroek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4780), dan bedraagt het voordeel al snel €593. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Stabroek komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €685,00 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Stabroek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3425 – €4275€430
2273013€5225 – €5600€625
3340015€5950 – €6225€875
4388016€6475 – €6700€920
5435020€7000 – €7200€1030
6520021€7700 – €8075€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Stabroek tref jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stabroek bedraagt 3505 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Stabroek?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-stabroek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Stabroek vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan heb je moeiteloos een deskundige leverancier in je woonplaats. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf expliciet het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Stabroek.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Stabroek op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Stabroek
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Stabroek een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente