Gors-Opleeuw

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Gors-Opleeuw? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Met het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze website bekijk je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gors-Opleeuw!

zonnepanelen installateur 3840
 • Structureel lagere energiekost.
 • Verantwoorde investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode38400
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€162,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gors-Opleeuw juni 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Borgloon. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Borgloon is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Gors-Opleeuw
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4600), dan loopt het voordeel al gauw op tot €570. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gors-Opleeuw liggen tussen de €5200 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2990 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie of NLE staat dit al gauw gelijk aan €747,50 (vergoeding juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Gors-Opleeuw kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119907€3550 – €4350€380
2270011€5150 – €5850€550
3335016€6050 – €6125€875
4383018€6525 – €6825€880
5467020€7025 – €7200€970
6518023€7675 – €7950€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Gors-Opleeuw achterhaal je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gors-Opleeuw is 3340 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Gors-Opleeuw?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gors-opleeuw

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Gors-Opleeuw vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in korte tijd een uitstekende vakman in jouw streek. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Gors-Opleeuw.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Gors-Opleeuw op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Gors-Opleeuw
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Gors-Opleeuw verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!