Korbeek-Lo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Korbeek-Lo? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be check je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Korbeek-Lo!

zonnepanelen installateur 3360
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode33600
Gasverbruik22.390 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€174,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Korbeek-Lo mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Bierbeek. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Bierbeek zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Korbeek-Lo
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4360), dan is het belastingvoordeel al gauw €540. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Korbeek-Lo fluctueren tussen de €4500 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €740,00 (prijspeil mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Korbeek-Lo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117207€3600 – €4225€390
2298013€5250 – €5900€675
3341015€6050 – €6250€700
4399018€6350 – €6750€950
5460019€6900 – €7175€1010
6501023€7700 – €7925€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Korbeek-Lo check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Korbeek-Lo is 3595 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Korbeek-Lo?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-korbeek-lo

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Korbeek-Lo vergelijken? Dankzij het advies hieronder vind je in een zeer korte periode een uitmuntende expert in jouw eigen buurt. Veel specialisten beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type woning. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Korbeek-Lo.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Korbeek-Lo op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Korbeek-Lo
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Korbeek-Lo een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!