Pommeroeul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Pommeroeul? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels deze pagina tref jij veelzijdige tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Pommeroeul!

zonnepanelen installateur 7322
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBernissart
Postcode73220
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€170,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Pommeroeul juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bernissart. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Bernissart kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Pommeroeul
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4460), dan is het voordeel al snel €553. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Pommeroeul zitten vaak tussen de €5200 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor circa 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €707,50 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Pommeroeul kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118906€3400 – €4475€440
2306012€5300 – €5775€525
3325015€6000 – €6150€825
4397017€6350 – €6675€950
5435019€6925 – €7275€990
6497022€7650 – €7925€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Pommeroeul zie je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pommeroeul is 3570 kWh. Dit staat voor zo’n 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Pommeroeul?

Voor panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pommeroeul

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Pommeroeul vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs zoek jij zonder problemen een goede expert in je woonplaats. Verscheidene bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Pommeroeul.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Pommeroeul op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Pommeroeul
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Pommeroeul een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!