Tourinnes-La-Grosse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Tourinnes-La-Grosse? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Wegens de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze website vind jij handige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tourinnes-La-Grosse!

zonnepanelen installateur 1320
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBeauvechain
Postcode13200
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€160,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Tourinnes-La-Grosse mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Beauvechain. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Beauvechain zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Tourinnes-La-Grosse
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4430), dan is het belastingvoordeel al gauw €549. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tourinnes-La-Grosse komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €705,00 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Tourinnes-La-Grosse bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118406€3650 – €4275€380
2298012€5250 – €5775€650
3356014€5900 – €6275€875
4388016€6450 – €6625€910
5455019€6975 – €7200€960
6518022€7600 – €8125€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Tourinnes-La-Grosse bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tourinnes-La-Grosse bedraagt 3405 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Tourinnes-La-Grosse?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tourinnes-la-grosse

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Tourinnes-La-Grosse vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb jij in enkele stappen een goede leverancier in de regio. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Tourinnes-La-Grosse.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: naam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Tourinnes-La-Grosse op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Tourinnes-La-Grosse
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Tourinnes-La-Grosse een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!