Glimes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Glimes? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij praktische raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Glimes!

zonnepanelen installateur 1315
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIncourt
Postcode13150
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€159,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Glimes mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Incourt. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Incourt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Glimes
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4360), dan loopt het voordeel al gauw op tot €540. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Glimes liggen tussen om en nabij de €4200 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pak ‘m beet 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Nuon betaal je hiervoor wel €687,50 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Glimes bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3650 – €4200€380
2300013€5300 – €5725€525
3327015€6050 – €6225€750
4409016€6400 – €6600€930
5457019€7025 – €7200€1030
6491023€7475 – €7900€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Glimes bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Glimes bedraagt 3370 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Glimes?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-glimes

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Glimes vergelijken? Op basis van onderstaande tips heb jij zonder problemen een goede monteur in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de aard van het huis. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Glimes.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook certificering (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Glimes op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Glimes
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Glimes een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!