Hamme-Mille

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Hamme-Mille? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Door het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door zonnepanelenvoordeel.be check je samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hamme-Mille!

zonnepanelen installateur 1320
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBeauvechain
Postcode13200
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€160,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hamme-Mille mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Beauvechain. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Beauvechain bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Hamme-Mille
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens heel voordelig een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4400), dan is het voordeel al snel €545. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hamme-Mille komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,50 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Hamme-Mille kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3600 – €4275€390
2277012€5025 – €5850€575
3345016€6050 – €6025€700
4393018€6425 – €6850€910
5469019€7025 – €7225€1000
6489023€7650 – €7925€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Hamme-Mille tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hamme-Mille is 3390 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Hamme-Mille?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hamme-mille

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Hamme-Mille vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref jij in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Diverse specialisten hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hamme-Mille.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hamme-Mille op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Hamme-Mille
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hamme-Mille een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!