Opprebais

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Opprebais? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van deze pagina tref jij omvangrijke aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Opprebais!

zonnepanelen installateur 1315
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIncourt
Postcode13150
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€159,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Opprebais mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Incourt. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Incourt zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Opprebais
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4370), dan pak je al snel €542. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Opprebais schommelen tussen de €5100 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op plusminus 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Nuon betaal je al snel €690,00 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Opprebais kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3425 – €4500€390
2295012€5200 – €5750€575
3322016€6075 – €6150€875
4390016€6525 – €6600€940
5462020€6950 – €7275€1020
6505023€7525 – €8125€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Opprebais check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opprebais is 3375 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Opprebais?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-opprebais

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Opprebais vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vind jij moeiteloos een professionele aanbieder in de buurt. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo actueel zonnepanelen advies in Opprebais.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Opprebais op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Opprebais
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Opprebais een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!