Piétrebais

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Piétrebais? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van deze website check jij waardevolle details die helpen bij zonnepanelen kopen in Piétrebais!

zonnepanelen installateur 1315
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIncourt
Postcode13150
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€160,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Piétrebais april 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Incourt. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Incourt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Piétrebais
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4380), dan is jouw winst al gauw €543. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Piétrebais variëren tussen de €5000 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Nuon betaal je daarvoor zo’n €692,50 (kosten april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Piétrebais kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3675 – €4375€400
2279013€5100 – €5650€575
3333014€6075 – €6225€775
4405017€6425 – €6800€900
5432020€7000 – €7300€970
6483023€7575 – €8175€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Piétrebais achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Piétrebais is 3380 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Piétrebais?

Voor panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pietrebais

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Piétrebais vergelijken? Via de uitleg die hierna komt zoek jij in enkele stappen een uitmuntende installateur in je woonplaats. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer het type woning. Het soort woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Piétrebais.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Piétrebais op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Piétrebais
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Piétrebais een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!