Roux-Miroir

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Roux-Miroir? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze tool bekijk jij waardevolle adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Roux-Miroir!

zonnepanelen installateur 1315
 • Lagere energiekost.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIncourt
Postcode13150
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€160,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Roux-Miroir mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind je de spelregels in de gemeente Incourt. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Incourt zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Roux-Miroir
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4390), dan is jouw winst al gauw €544. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Roux-Miroir fluctueren tussen de €4500 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert ongeveer 2780 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €695,00 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Roux-Miroir kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119908€3650 – €4350€410
2308011€5000 – €5875€525
3338015€6025 – €6200€850
4392018€6425 – €6700€930
5463020€7025 – €7275€990
6509022€7700 – €7950€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Roux-Miroir check je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roux-Miroir is 3385 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Roux-Miroir?

Voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-roux-miroir

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Roux-Miroir vergelijken? Door onze stappenplan heb jij moeiteloos een erkende specialist in jouw eigen buurt. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het soort huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Roux-Miroir.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op certificering (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Roux-Miroir op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Roux-Miroir
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Roux-Miroir een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!