Sivry

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Sivry? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Middels het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door deze website doorzoek jij handige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sivry!

zonnepanelen installateur 6470
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSivry-Rance
Postcode64700
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€164,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sivry maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Sivry-Rance. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Sivry-Rance bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sivry
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4670), dan is het voordeel al snel €579. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim vele tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sivry liggen tussen de €4000 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €692,50 (tarieven maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Sivry kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3525 – €4200€440
2275012€5225 – €5850€625
3322014€6050 – €6250€725
4387018€6350 – €6650€890
5453019€6925 – €7200€970
6498023€7675 – €8000€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Sivry check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sivry is 3525 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Sivry?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sivry

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sivry vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips kies jij moeiteloos een erkende expert in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Sivry.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sivry op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Sivry
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sivry een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!